Втручання України у справи Грузії неприпустиме - Гарібашвілі про розмову із Зеленським

Зеленський 12 листопада зателефонував до Грузії, щоб поговорити про Саакашвілі
Важливо
Втручання України у справи Грузії неприпустиме - Гарібашвілі про розмову із Зеленським
Зеленський виходить з літака Фото: president.gov.ua
12 Листопада 2021, 15:04
читать на русском

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі під час розмови із президентом України Володимиром Зеленським заявив, що не дозволить українцям втручатись у справи їхньої країни.

Про це повідомляє пресслужба уряду Грузії.

Зазначається, що Зеленський перший подзвонив Гарібашвілі, щоб поцікавитися станом здоров'я Михеїла Саакашвілі, громадянина України. Тим часом прем'єр-міністр Грузії запевнив, що Саакашвілі перебуває під наглядом та отримує необхідну медичну допомогу.

Під час телефонної розмови глава уряду Грузії назвав незаконні дії Михеїла Саакашвілі провокаційними, деструктивними та загрозливими стабільності країни й заявив, що втручання громадян України у внутрішні справи Грузії неприпустиме, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії прилетів на батьківщину для участі у місцевих виборах. Його одразу затримали й запроторили до в'язниці, де він оголосив голодування. В день затримання Саакашвілі та українська народна депутатка Єлизавета Ясько записали спільне відео, в якому розповіли про свої стосунки.

6 листопада у колонії зняли на відео, як колишній президент Грузії, у якого начебто почалися провали в пам'яті через голодування, почав їсти у в'язниці.

8 листопада консиліум лікарів ухвалив рішення, що політик потребує шпиталізації, тому його перевезли до медичної установи для обвинувачених і засуджених №18.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також