Качура про ротації в уряді: Вже проводяться співбесіди з кандидатами на посади міністрів

Під час вибору спиратимуться на думку президента Володимира Зеленського
Важливо
Качура про ротації в уряді: Вже проводяться співбесіди з кандидатами на посади міністрів
Олександр Качура (фото: УНІАН)
10 Вересня 2021, 16:38
читать на русском

В уряді можливі кадрові перестановки, а співбесіди з кандидатами на посади міністрів вже проводяться. При цьому народні депутати з фракції "Слуга народу" спиратимуться на думку президента Володимира Зеленського під час обрання кандидатів.

Про це заявив народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Качура в етері телеканалу "Україна 24".

Співбесіди проводяться з кандидатами на посади міністрів. Але у нас є внутрішня домовленість, оскільки остаточне рішення ще не ухвалено й у нас фракція не збиралася. У нас фракція буде збиратися вже перед наступним сесійним тижнем, і ми вже будемо обговорювати конкретно. Насамперед спиратимемося на думку президента Зеленського. Тому що йому народ України довірив владу, і він має право нам рекомендувати тих кандидатів у міністри, які, на його погляд, гідні обійняти цю посаду. А в цілому треба робити аудит роботи всіх без винятку міністерств і робити висновки, - зазначив нардеп.

За словами Качури, згідно з Конституцією, Зеленський має право пропонувати міністра закордонних справ та міністра оборони. Але оскільки це політичний лідер "Слуги народу", тому пропрезидентська парламентська фракція в будь-якому випадку буде прислухатися до його думки.

Нардеп вважає, що це абсолютно нормально, з цим погодяться всі українці, які довірили Зеленському владу в країні.

Нагадаємо, після заяви про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова поповзли чутки про можливе звільнення Андрія Тарана та Дениса Малюськи. Коментуючи це, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що це лише чутки. Принаймні до вересня більше не очікують на нові перестановки у Кабміні, а це означає, що міністри оборони Андрій Таран і юстиції Денис Малюська збережуть свої посади, а чутки про їх звільнення і призначення міністром оборони нардепки Ірини Верещук – це лише невдалий жарт.

Втім, ЗМІ повідомляли, що своїх посад цієї осені можуть позбутися від трьох до п'яти членів Кабміну.

Читайте також

1