Слідчі викликали директора Музею Революції Гідності на допит: він прийшов

Пошивайло отримав повістку офіційно
Слідчі викликали директора Музею Революції Гідності на допит: він прийшов
Гендиректор “Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності” Ігор Пошивайло (фото: УНІАН)
27 Листопада 2020, 18:20
читать на русском

Генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло прийшов на допит до слідчого управління ГУ Нацполіції у Києві, куди його запросили повісткою.

Про це повідомляє Укрінформ.

Пошивайшло зазначив, що після обшуків, які відбулись 19 листопада, поліція вилучила, зокрема, носії інформації. Після його запросили їх забрати.

Паралельно слідча поліції давала кілька інформаційних запитів до Музею, і ми надавали ці документи. Я прийшов, і бачу, що паралельно у слідчих ще дуже багато запитань роз’яснювальних. Логічно, що поліція потребує додаткової інформації. Тому я одразу запропонував запросити офіційно (мене – ред.) вже на допит, щоб всі питання, які є у поліції, у слідчих, ми зафіксували під протокол. І мені вручили на сьогодні повістку, і я тут, - повідомив директор Музею.

Нагадаємо, у четвер, 19 листопада, силовики увірвалися у Національний музей Революції Гідності, аби провести обшуки.

Фахівець з комунікацій Архіву національної пам'яті Дарина Рогачук повідомила, що з сьомої години ранку тривали обшуки також у директора музею Майдану Ігоря Пошивайла. Сам Пошивайло повідомив, що силовики вилучили носії інформації та документацію по фінансово-господарській діяльності.

Читайте також

Національна поліція Києва пояснила обшуки у Національному музеї Революції Гідності.

За даними слідства, керівництво Музею уклало договори на майже 150 мільйонів гривень на реконструкцію та благоустрій меморіального комплексу. Підрядникам перерахували аванс у розмірі 80% від суми договору, який склав 111 млн грн.

Генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло прокоментував обшуки, проведені у четвер, 19 листопада. Він заявив, що ситуація з арештом ділянки, яку відвели під будівництво меморіалу Героїв Небесної сотні, "зробила заручниками" музей та генпідрядника.

23 листопада в Національний музей Революції гідності прийшли з уже перевіркою.

Детальніше про конфлікт довкола музею та реакцію соцмереж на обшуки читайте у нашому матеріаліШоу силовиків чи необхідні слідчі дії: що соцмережі думають про обшук у Музеї Революції Гідності

1