Екскерівник ОП Богдан розкритикував Зеленського, а його оточення назвав "ідіотами"

За його словами, команда президента не знає, що робити в країні
Головне
Екскерівник ОП Богдан розкритикував Зеленського, а його оточення назвав "ідіотами"
Андрій Богдан шепоче на вухо Зеленському
15 Грудня 2021, 15:30
читать на русском

Колишній керівник Офісу Президента Андрій Богдан розкритикував політику президента Володимира Зеленського, розповів про знайомство з ним, а його оточення назвав "ідіотами".

Про це Богдан сказав в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Де Богдан познайомився з Зеленським

Богдан познайомив ще тоді з майбутнім президентом Зеленським у приймальні одного великого бізнесмена, у якого працював адвокатом. На запитання Гордона, це була приймальня олігарха Ігоря Коломойського, Богдан ухильно відповів, що "і так зрозуміло хто цей бізнесмен".

Я не хочу... Ну як би взагалі зрозуміло, хто цей бізнесмен. Але це буде неправильно: називати імена. Тим більше на той час я був його адвокатом, душоприказником, - заявив Богдан.

Нагадаємо, що Андрій Богдан відомий як адвокат Ігоря Коломойського. Це публічно підтверджував як сам Богдан, так і олігарх Коломойський.

Зеленський хоче посадити Богдана, Гордона, Бутусова, Шустера та Разумкова до в'язниці

Богдан розповів, що Зеленський дав команду Державному бюро розслідувань організувати його кримінальне переслідування, а також журналістів Дмитра Гордона, Юрія Бутусова, Савіка Шустера та ексспікера парламенту Дмитра Разумкова.

Поставлено завдання рити, посадити Богдана до в'язниці. Ну, там список довгий. Там усі: Бутусов, Савік Шустер, Діма Разумков та вся його група, – сказав він.

За словами екскерівника ОП, особисто президент Зеленський дав команду в. о. керівника ДБР Олексію Сухачову.

Особисто, так, дає команду посадити. Товариш Сухачов - він зараз виконує обов'язки. А дуже хоче бути призначений постійно, надовго, щоб стабільно було. І той все бере під контроль, наради збираються. Отримує негласні слідчо-розшукові дії", – пояснив Богдан.

Богдан заявив, що санкцію суду на проведення слідчих дій видає суддя із міста Полтава, якого ДБР шантажує через звинувачення в отриманні хабаря. Цей суддя підписує все, навіть не читаючи.

Богдан про в. о. керівника ДБР Сухачова

За словами екскерівника ОП, з Сухачова сміються через його любов до одягу французького бренду Zilli, і мають таке ж "погоняло".

На якийсь мій сатиричний пост, де я якось тролю владу, була якась бурхлива реакція... Викликали товариша [в.о. директора Державного бюро розслідувань Олексія] Сухачова. Знаєш, як його звати? Погоняло – Льоша Зіллі. Дуже любить [французький бренд одягу] Zilli, ходить у Zilli. Уся ця конструкція правоохоронної системи регоче. Погоняло - Зіллі, - розповів Богдан.

Наразі він перебуває у статусі виконувача обов'язків та намагається вислужитись перед Зеленським.

Товариш Сухачов - він зараз виконує обов'язки. А дуже хоче бути призначеним на постійно, надовго, щоб стабільно було. І той усе бере під контроль, наради збирають, доручає НСРД - "негласні слідчо-розшукові дії". Це називають у нас "вухо, горло, ніс", - пояснив Богдан.

Єрмак ніколи не говорить Зеленському "ні"

Богдан відповів на запитання журналіста, хто керує країною - Зеленський чи нинішній глава ОП, його права рука Андрій Єрмак.

Мені здається, ні. Це симбіоз двох людей, і Володимир Зеленський у ньому превалює. Єрмак ніколи йому не говорить "ні". Будь-яка маячня, будь-яка сюжетна лінія – "Давай, клас!" Гей, хлопці, заходьте, президент ідею дав. Але це ж так не працювало, не працює і не працюватиме, – розповів він.

На запитання, чим Єрмак "узяв Зеленського", Богдан заявив, що не хоче занурюватися в цей бруд, бо в них стара історія, знають один одного 8-10 років.

Звідки гроші на інформаційний піар Офісу президента

Богдан заявив, що інформаційний супровід, зокрема власний піар, ОП витрачають величезні бюджети. Ці гроші з "Великого будівництва", бізнесів, які дають чорний кеш.

Ти розумієш, які бюджети йдуть зараз на інформаційний супровід? Яка кількість ботів... Бачиш, скільки там лідерів думок? Там величезні бюджети розподіляють. Звідки їх беруть Звичайно ж, є "Велике будівництво". Звичайно ж, є якісь напрями бізнесу, які дають чорний кеш. Чи працюють вони з якимись персонажами? Ну, повір, за [останні] два роки – я не знаю. Не хочу нікого обмовляти. Щось, десь, комусь, якось допомагають, – розповів він.

Офшори Зеленського з Pandora Papers працювали і 2020-го, і 2021 року

За словами Богдана, офшори, про які стало відомо з журналістського розслідування Pandora Papers, працювали 2020-го і 2021 року.

Офшори, до яких колись мав стосунок Зеленський. Вони працювали. Мені люди таке розповідали. Бізнес – він же бізнес. Усі все чують, – сказав колишній керівник ОП.

Читайте також

Чи платять "слугам" у конвертах гроші

Колишній керівник Офісу президента переконаний, що народні депутати від "Слуги народу" отримують зарплатню в конвертах.

Я чув, платять. Це взагалі велика, довга історія. Це все треба розуміти степ бай степ. Чесно: бачив плахту, як це працює. Ось у депутата є зарплата: скажімо, умовно 20 [тис.] Не гривень, так. Якщо ти не голосуєш, то тебе штрафують. І твоя зарплата зменшується. І там ось такі плахти роздають, де ось від твоєї зарплати й далі... "За цей закон ти не голосував, за цей не голосував... Узагалі нуль, – розповів Богдан.

За його словами, дохід кожного представника "Слуги народу" залежить від посаду, яку той обіймає. Своєю чергою НАБУ не займається цим питанням: "Бо в них немає прокурора САП. А прокурора не призначають. Уже півтора року не призначають. А якщо призначать, що? Почнуться ж облави".

"Зеленському йти треба до бісової матері та ідіотів своїх забирати"

Богдан заявив, що Зеленському після телефонної розмови лідерів США та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна "треба було йти".

Я хотів попросити піти... А далі все – катастрофа. Це були останні моменти, коли можна було виїхати до Італії, жити із сім'єю, фотографуватися на пляжі та писати сценарії, – сказав Богдан.

При цьому у команді президента ніхто не розуміє, що треба робити, вважає Богдан.

Йти треба до бісової матері та ідіотів своїх забирати! До бісової матері. Їхати за кордон, отримати письмові гарантії, пох*р від кого, і жити. Все, не чіпай цю країну... Але вже був цей дзвінок, після якого дороги назад немає. Там тільки прірва, – заявив колишній керівник ОП.

Читайте також

1