Рада виключила депутата-зрадника Ковальова з податкового комітету

За відповідне рішення проголосували 279 нардепів
Головне
Рада виключила депутата-зрадника Ковальова з податкового комітету
Олексій Ковальов Фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063985545703

Сьогодні, 9 липня, Верховна Рада України виключила депутата-зрадника Олексія Ковальова з податкового комітету.

Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк у Telegram.

Сподіваюсь, що скоро буде і рішення правоохоронних органів по цьому зраднику. Покази по ньому я особисто і члени нашого комітету вже дали ДБР, - сказав Ярослав Железняк.

Він зазначив, що за виключення зрадника з комітету проголосували 279 депутатів, зокрема:

  • СН-188
  • ЄС- 18
  • Батьківщина - 12
  • Платформа за життя та мир - 13
  • За майбутнє - 9
  • Голос - 8
  • Довіра - 13
  • Відновлення України - 9
  • Позафракційні - 9

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" у Фейсбуці повідомив, що під час війни перебуває з сім'єю у Голій Пристані, яка перебуває під контролем російських військ. У соцмережі депутат публікує фото та розповідає, як він допомагає місцевим мешканцям.

Ковальов написав також, що його "відвідали" російські військові та проводили обшук, однак заперечив співпрацю з окупантами.

Також депутат заперечує "зраду" та "колабораціонізм". Він запевнив, що продовжує "виконувати обов'язки народного депутата".

19 квітня депутати з фракції "Слуга народу" у Верховній Раді заявили, що готові призупинити членство в ній народного депутата Олексія Ковальова.

3 травня фракція "Слуга народу" у Верховній Раді виключила за свого складу народного депутата Олексія Ковальова, якого звинуватили у співпраці з окупантами.

8 червня депутат у себе в соцмережі написав про любов до росії і що Херсонська область увійде до складу рф. Після цього допису нардепа фракція "Слуга народу" заявила, що їхній колишній колега став колаборантом агресора. Тому в СН вирішили звернутися до ВР з закликом позбавити Ковальова мандату народного депутата та звернутися до Генпрокуратури та СБУ із закликом якнайшвидше передати справу Ковальова до суду.

На початку червня Державне бюро розслідувань (ДБР) порушило кримінальне провадження щодо народного депутата України Олексія Ковальова, який почав працювати на окупантів у Херсонській області.

22 червня колишній позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко повідомив, що у Херсонській області у місті Гола Пристань вбили народного депутата-зрадника Олексія Ковальова, який почав співпрацю з окупантами.

Тоді ж начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов підтвердив, що автомобіль народного депутата Олексія Ковальова на Херсонщині був підірваний.

Проте народний депутат Олексій Ковальов, який перейшов на бік окупантів, вижив після замаху на його життя.

6 липня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила про підозру народному депутату України Олексію Ковальову, який почав працювати з окупантами.

Читайте також

1