Стало відомо, хто найчастіше з нардепів прогулював роботу в Раді минулого місяця

Четверо народних депутатів пропустили усі засідання парламенту у листопаді
Важливо
Стало відомо, хто найчастіше з нардепів прогулював роботу в Раді минулого місяця
Верховна Рада (фото: УНІАН)
7 Грудня 2021, 13:24
читать на русском

У листопаді 2021 року найчастіше засідання Верховної Ради пропускали позафракційні народні депутати з фракції "Опозиційна платформа - За життя" (43,3%) та позафракційні (34,1%). Найчастіше не голосували депутати з групи "Довіра" (14,6%).

Про це повідомила громадянська мережа ОПОРА.

Фото: oporaua.org

Крім того, четверо народних депутатів пропустили 708 (тобто 100%) голосувань. Це народні обранці з фракції "Опозиційна платформа — За життя" Вадим Столар, Віктор Медведчук, Тарас Козак та Сергій Ларін.

Ще семеро депутатів пропустили понад 90% голосувань — позафракційний Олесь Довгий, який був присутній на 1 голосуванні; позафракційний Андрій Деркач та Вадим Рабінович з "ОПЗЖ", присутні на 6 голосуваннях; Григорій Суркіс з "ОПЗЖ", присутній на 7 голосуваннях; позафракційний Дмитро Шенцев, присутній на 28 голосуваннях; член "За майбутнє" Олександр Герега та Олександр Фельдман з "ОПЗЖ", присутні на 49 голосуваннях.

Фото: oporaua.org

У листопаді 2021 року 83 народні депутати пропустили понад 30% голосувань. З них 23 — члени "Слуги народу", 22 — "Опозиційної платформи — За життя", по 10 — з ВО "Батьківщина" та позафракційні, 7 — з "Голосу", 6 — депутатської групи "За майбутнє", 4 — "Європейської солідарності", ще 1 — депутатської групи "Довіра".

Нагадаємо, що у Верховній Раді протягом листопади 2021 року народні депутати виступали 1147 разів загальною тривалістю понад 23 години. Найдовше у стінах парламенту виступала лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко - 29 виступів або 1 година 26 хвилин.

Читайте також

1