Бойко і Рабінович працювали найгірше серед голів парламентських фракцій – КВУ

Найкращі показники роботи у представників "Голосу" та "Євросолідарності"
Бойко і Рабінович працювали найгірше серед голів парламентських фракцій – КВУ
Юрій Бойко, Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Верховна Рада (фото: Парламент UA)
12 Липня 2021, 14:59
читать на русском

У Комітеті виборців України проаналізували ефективність роботи голів депутатських фракцій у Верховній Раді.

Про це свідчать результати моніторингу Комітету виборців України (КВУ).

До уваги взяли участь у  пленарних засіданнях, голосуваннях, відвідування засідань комітету, кількість виступів, успішність законодавчої роботи.

Найвищі показники роботи в Артура Герасимова, Ірини Геращенко ("Європейська солідарність") та Ярослава Железняка ("Голос"). Найнижчі результати в Юрія Бойка та Вадима Рабіновича ("Опозиційна платформа — За життя"). Показники щодо участі лідерів фракцій в голосуваннях Верховної Ради є такими: А. Герасимов взяв участь у 90% голосувань, І. Геращенко, Я. Железняк – 74%, Ю. Тимошенко ("Батьківщина"), Д. Арахамія ("Слуга народу") – 48%, Ю. Бойко – 3%, В. Рабінович – 1%", — йдеться у повідомленні.

Найвища відвідуваність пленарних засідань у Герасимова, який не пропустив цьогоріч жодного засідання. Железняк відвідав 59 засідань із 60, Арахамія – 56, Геращенко – 53, Бойко – 44. Тимошенко була офіційно зареєстрована на половині засідань (36), Рабінович – на 15.

Найвищий процент відвіданих засідань комітету також у Герасимова та Железняка — вони взяли участь в 100% засідань комітетів у 2021 році. У Бойка та Рабіновича 42% і 28% відсотків відповідно.

Співвідношення поданих та ухвалених проєктів законів є таким: Арахамія (подано 31, прийнято 3), Железняк (45/2), Геращенко (45/1), Тимошенко (21/0), Герасимов (15/0), Бойко (6/0), Рабінович (3/0).

Найчастіше серед лідерів фракцій у Верховній Раді виступала Тимошенко – 108 виступів з початку року. На другому місці Геращенко – 65. У Железняка 49 виступів, Герасимова – 37. Значно рідше виступали Арахамія (19 разів), Бойко (6) та Рабінович (5 разів).

В цілому лідери парламентських фракцій не демонструють вищих показників роботи, ніж інші народні депутати. Щобільше, окремі голови фракцій фактично провалюють роботу за певними напрямками. Зокрема, систематично ігнорують голосування, не відвідують пленарні засідання та засідання парламентських комітетів, мають сумнівні показники законодавчої роботи. Так, Арахамія пропустив половину голосувань Верховної Ради в цьому році, Рабінович був зареєстрований лише на третині пленарних засідань, Бойко майже не голосував і пропустив половину засідань комітету, – прокоментував голова КВУ Олексій Кошель.

Нагадаємо, Комітет виборців проаналізував відвідування народними депутатами України пленарних засідань Верховної Ради у червні 2021 року. Шестеро осіб не були зареєстровані на жодному засіданні.

Читайте також

1