Уряд Шмигаля може піти у відставку восени - ЗМІ

Кабмін проводить засідання раз на тиждень та приймає "бюрократичні й часто другорядні речі"
Важливо
Уряд Шмигаля може піти у відставку восени - ЗМІ
Кабмін (фото: DW)
30 Червня 2022, 14:14
читать на русском

Восени цього року уряд на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем може піти у відставку.

Про це повідомила "Українська правда".

Є ймовірність, що восени у відставку може піти або весь Кабмін на чолі з прем’єром, або кілька найбільш неефективних міністрів. За даними УП, наразі у владі придивляються одразу до п’ятьох варіантів на заміну Шмигалю, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що від початку війни виникли необхідність у більшій ініціативності та креативності членів Кабміну. За словами джерел УП, уряд не генерує смисли, візії та реалістичні плани, що президент вимагає нових ідей та пропозицій, а міністри "не встигають бігти за Зеленським".

Також один зі співрозмовників переконаний, що Офіс президента посилено працює, тоді як Кабмін проводить засідання раз на тиждень та приймає "бюрократичні й часто другорядні речі".

В нас відчувається наростання роздратування, яке рано чи пізно призведе до того, що цей уряд розженуть, - пояснило джерело.

Зокрема, після звільнення Шмигаля, крісло прем'єр-міністра можуть запропонувати заступнику голови ОП Ростиславу Шурмі, першій віцепрем'єрці, міністру економіки Юлії Свириденко, міністру інфраструктури Олександру Кубракову, міністру розвитку громад та територій Олексію Чернишову або міністру оборони Олексію Резнікову.

Своєю чергою Резніков може залишитися міністром оборони або стати міністром юстиції замість Дениса Малюськи.

Також на Банковій є претензії до міністра культури Олександра Ткаченка, міністерки соціальної політики Марини Лазебної та міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Додали, що посаду в уряді хоче змінити міністерка з питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук через те, що вона більше не займається питаннями обміну полонених.

В нашій команді є дискусії, що з цим міністерством робити під час війни. Які межі взагалі окупованих територій? От чим воно взагалі має зараз займатися? Іра відчуває, що щось не так, і як завжди хоче бути міністром оборони. Тільки хто її туди пустить? - сказав один із членів команди президента.

Національна рада відновлення працює над антикризовим планом для України, який може передбачати переформатування уряду та скорочення кількості міністерств із 20-ти до 12-ти.

1